A A A K K K
для людей з порушеннями зору
СТАРОКРИВИНСЬКА ГІМНАЗІЯ "ПАТРІОТ"
НЕТІШИНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ШЕПЕТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Міжнародний День рідної мови

Дата: 21.02.2024 21:50
Кількість переглядів: 6

21 лютого - Міжнародний День рідної мови. Свято, яке навіть сьогодні пише сторінку нашої історії. Любов до рідної мови - це одна із складових патріотизму. Адже саме людина, яка захищає рідне слово і прагне розмовляти рідною мовою, є патріот.

У Старокривинській гімназії "Патріот" день розпочався з інформаційної хвилинки "Стежками мовної історії", де учні 9 класу та вчителі української мови розповідали про історію свята.

Класним керівником 9 класу Лесею Кіянчук було проведено мовно- інтелектуальну розважальну гру "Мова єднає всіх" для учнів 8 та 9 класів із залученням учнів 3 класу. Менші школярі своїм дитячим словом несли любов до рідної мови, а також гуртом описали "Патріотичну квітку Миру", де кожне слово маленької дитини говорило про мир. Діти отримали велику кількість позитивних емоцій. У 4 класі пройшов тематичний турнір "Мова нас єднає". Учні із захопленням читали вірші і вислови про мову, розгадували кросворди та ребуси. У 3 класі до Дня рідної мови відбувся конкурс "Краще написання диктанту", переможницею якого стала Емілія Бойко. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень